Nieuws

Be a reason to smile 21-29 juli!

Een groep van 8 jongeren en 2 begeleiders zijn een week naar Armenië geweest voor een uitwisseling. Het thema was “Be a reason to smile”.

De reden om deze uitwisseling op te zetten was omdat er een groep jongeren was die graag iets wouden doen voor een andere groep in een ander land. Het idee was om een land te zoeken waar de zorg en welzijn minder goed is geregeld dan bij ons. We kwamen uit bij Armenië.

We hebben met jongeren uit Slowakije, Oekraïne en Armenië gewerkt aan dit thema. We hebben veel geleerd over andere culturen. We hebben een aantal samenwerkingsactiviteiten gedaan en we hebben uiteindelijk het dorp weten te versieren met vogelhuisjes. Dit hebben we gedaan om zo het dorp meer kleur te geven en voor bezoekers van het dorp een mooiere uitstraling te geven.

De Uitwisseling is mede mogelijk gemaakt door Erasmus plus. Het plan is geschreven door jongeren zelf, maar door het jongerenwerk is input aangeleverd en is er voortdurend feedback gegeven zodat het plan wel zou voldoen aan de gestelde eisen.

De reis duurde lang aangezien we twee keer op een vliegveld een paar uren moesten wachten. Uiteindelijke heeft de heenreis bijna 30 uur geduurd. Maar het was het meer dan waard!

Meer foto’s zijn te vinden op de facebook pagina van Jong Goud Slochteren

Laat een reactie achter