Nieuws

Opening ’t Goudstek, nieuwe locatie Jong Goud Slochteren

op vrijdag 18 januari mocht Jong Goud Slochteren (JGS) eindelijk officieel haar deuren openen in ’t Olderloug. Vanaf deze dag is ’t Goudstek, want zo is de locatie gedoopt, the place to be voor jeugd uit Slochteren en omgeving. De openingsfestiviteiten boden diverse activiteiten voor jong en oud.

De jongere jeugd konden zich vanaf 17:30 vermaken met een graffitiworkshop, mogelijk gemaakt door Stichting Cultureel Slochteren. Kinderen konden daarnaast geschminkt worden en er was een heerlijk buffet met allerlei lekkere hapjes mede mogelijk gemaakt door Gienette Slagter.

Aansluitend was er koffie en JGS-gebak voor jong en oud, waarna ’t Goudstek officieel geopend werd door het bestuur van JGS zelf. Zo’n 60 gasten konden daarna genieten van een optreden van Erwin de Vries. De avond werd afgesloten met een Bingo, waar 35 deelnemers streden om verschillende prijzen. Deze prijzen werden mede mogelijk gemaakt door PLUS Spithoff Schildwolde en Drogisterij Henk&Lidy Bakker.

Erwin de vries tijdens de opening!

Jong Goud Slochteren is al jaren actief in de gemeente. Deze groep jonge vrijwilligers houdt zich, in samenwerking met de jongerenwerkers van de gemeente Midden-Groningen, bezig met de leefbaarheid van jongeren in Slochteren.

Dit doen zij onder andere door het organiseren van activiteiten voor jongeren, maar ook voor andere doelgroepen. Deze activiteiten zijn afgestemd op de wensen en ideeën van de inwoners. Jong Goud Slochteren wil jongeren een kans geven hun talenten te ontdekken en gebruiken. Hiervoor kunnen jongeren vanaf nu dus terecht in ’t Goudstek.

Door de week zijn de jongerenwerkers en bestuursleden op afspraak aanwezig in het gebouw. Op dinsdagavond is er een inloop van 19:00-2100 uur. Hierbij is een jongerenwerker en een vrijwilliger van Jong Goud Slochteren aanwezig. 

Laat een reactie achter