Nieuws

Manon Hoffman naar Brussel voor de Youth week bij het Europees Parlement

29 April ben ik (Manon Hoffman) naar Brussel geweest. Bij het Europees parlement vond de Youth Week plaats.

Op 29 april ben ik op de trein van Groningen gestapt, niet wetend wat er allemaal voor me lag. Aangekomen in Brussel was er een opening van het evenement. Daar kregen we verdere uitleg over wat ons allemaal stond te wachten en kon je later tussen allemaal informatie en promotiekraampjes doorlopen.

In de 2 dagen was er van alles te doen. Je kon je inschrijven voor cursussen en workshops.  In de eerste dag is er voornamelijk gesproken over wat onze rol is in de Europese verkiezingen en of ze meer of minder macht moeten krijgen. We hebben goede stof gekregen om over na te denken en over te discussiëren. Tijdens deze dag heb ik mensen ontmoet vanuit heel Europa. S ’avonds hebben we samen met een klein groepje de dag nog besproken op een Terrasje.

De tweede dag ben ik in de bekende parlementszaal geweest. We hebben onderwerpen besproken als:

-This time me and my friends are voting
-Democracy and me
-Jump into the Future erasmus programme

Wist je dat als je 18 bent dat je kans maakt om gratis met de trein door Europa heen te rijden? Wist je dat je stem in de Europese verkiezingen belangrijker is dan dat je denkt? Vandaag konden we ook allemaal vragen stellen aan de Europees commissaris voor Onderwijs, Cultuur, Jongerenzaken, en Sport. Erg interessant dus!

Woensdag moest ik weer terug naar huis, maar voordat ik op de trein stapte wou ik nog even wat meer van de stad zien. Met de metro ben ik naar het Atomium gereisd waar ik kon genieten van een mooi uitzicht. Al met al zijn het leuke en leerzame dagen geweest. Ik heb mensen ontmoet uit heel Europa, zoals Spanje, Griekenland, Bulgarije, Frankrijk en Roemenië!

Manon in Brussel

Laat een reactie achter